Mål och drömmar

Året börjar lida mot sitt slut och det kan vara dags att sätta sig ner och reflektera över året som gått, blev detta året som du tänkt dig, är det något som du är stolt/glad över att du gjort och finns det något som du skulle vilja göra annorlunda nästa år. Att faktiskt ge sig själv den tiden att sätta sig ner och fundera kring vad har jag gjort detta året, välj ut minst 3 saker som du är lite extra stolt/glad över och skriv ner dem. Men sen är det ju också bra med utveckling så välj även ut minst 1 sak som du skulle vilja förbättra/ göra annorlunda nästa år.

När vi sedan har reflekterat över det som varit är det dags att sätta nya mål för det nya året.

Sätt dig ner och fundera vad drömmer jag om, stort som litet. Alla drömmar är viktiga! Välj sedan ut det som du tycker är extra viktigt eller som du känner att det här vill jag fokusera på nästa år.

Ja men det var den lätta biten för drömmar har de flesta och att vilja utvecklas. Men nu kommer vi till att göra en plan, och stapla upp delmål. och fundera kring vad kommer krävas av mig för att jag ska nå det målet. Det kan vara att lägga till en ny vana, ta bort något för att jag har för mycket aktiviteter, söka hjälp för att få verktyg för att nå ditt mål. Men vad det än är som är ditt mål och även om du behöver hjälp för att nå det så kommer det vara du som måste göra jobbet. Ingen annan kan göra det åt dig, det är den bistra sanningen. IMG_8103

Är målet att förbättra min hälsa under nästa år? vad kommer krävas? Vad är det som gör att jag inte är där jag vill idag? Vad är det stora vinsterna med att förbättra min hälsa? vad är de små vinsterna? Vad vill jag ha klarat av när nästa år är avslutat? vad vill jag börja med att ha klarat av efter en månad, två månader o.s.v

Svaren finns inom dig! Ingen annan kan veta hur du mår. känner och längtar efter.

Är du beredd att ta tag i det du drömmer om?

 

Jag har ett litet tips till dig, jag har köpt en bok som heter planera för dina drömmar. Den hjälper mig med frågor och är lätt att fylla i.

Och ett annat tips om dina mål är att ta tag i din hälsa är min kurs ”NYÅRSLÖFTET”

Nyårslöftet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: