Man gör vad man kan…

De två senaste veckorna har kantats av sjukhusbesök och sjuka barn. Känns som mindre passande mitt i allt med julförberedelser, plugg och när man är mitt i uppstarten av sitt företag. Men sånt är livet och när passar det egentligen med sjuka barn. För mig är barnen det viktigaste och att finnas till för dem. 949787C9-3A58-4B23-B3E6-88DB33407FC4

Visst min planeringen har inte blivit som jag tänkt men här är det bara att gilla läget och göra det jag kan. Jag har hittat luckor när barnen inte krävt min  100 procentiga närvaro för att kunna sitta och plugga några stunder i taget. Min egna träning har inte heller den blivit enligt plan men jag har lite hantlar, skivstång och gummiband hemma och med det kommer jag en bit på vägen och kan få till några ok pass. Man får helt enkelt göra det man kan och blir ingen träningen gjord så får det vara ok också.

Mycket handlar om tankesätt, när det händer en massa tråkiga oplanerade saker så kan man välja att se sig själv som ett offer och vältra sig självömkan eller så kan man välja att se på det hela från ett ljusare perspektiv och göra det man kan. Och det man gör är good enough!

Om du tar en dag som du inte tycker blivit som du tänkt och bara fokuserar på det som inte blev bra, hur är din känsla då? Inte så bra va? Om du istället tar samma dag den har fortfarande inte blivit som du tänkt men när du istället tänker på dagen väljer du ut 3 saker som varit bra med dagen och 1 sak som kan förbättras. Hur är känslan då?

Ofta när jag jobbar med kunder så kan de komma och säga att det varit en skitvecka, jag frågar då vad är det som varit skit? Ja då hittar de en eller ett par saker som varit dåliga men det dåliga har fått ta så stor plats att man inte ser allt det som kan ha varit bra.

Så en uppmaning till alla, innan ni somnar för kvällen tänk igenom dagen. Välj ut tre saker som varit bra och en sak som du kan förbättra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: