Svårt att äta grönsaker..

I vår familj har vi länge missat grönsaker, vi kommer på olika bortförklaringar som att det är svårt, tar tid att förbereda och glöms helt enkelt bort.

Nu har grönsakerna fått ta större plats i vårt liv. Det gäller att hitta grönsaker man tycker är god, för det finns ju verkligen hur många alternativ som helst. För barnen som är ganska kräsna har vi fått pröva oss fram, nu börjar vi få kläm på vilka som uppskattas mest. Men det var motstånd i början så vi började med att vi serverar maten till barnen. Varje dag la vi upp grönsakerna på tallriken och de var tvungna att varje dag smaka på dem. Till slut börja de äta av dem utan att vi behövde tjata, vår nio åriga son är väl den som tagit till sig det mest och vet vilka han gillar bäst och ber oss därför också köpa hem dem. Men det är fortfarande motsträvigt vissa dagar.

Det är ju så att det tar tid att bryta en vana och det gäller ju även för barnen, har vi inte varit bra på att vi ska äta mer grönsaker till maten så klart tar det tid för dem ibland att ändra tankarna  kring att det ska vara något naturligt på tallriken.

För oss var det så länge iaf att vi bestämde vilken proteinkälla vi skulle äta så som kött, kyckling, fisk eller något vegetariskt alternativ, steg två var att bestämma vilka kolhydrater vi ska ha till så som potatis, ris eller pasta m.m. Sen kanske vi ska ha någon sås till och that´s it liksom. Jag tror inte vi är ensamma om det, skulle det gå snabbt så blev det makaroner och köttbullar. Inget fel med att äta det ibland men tänk om vi då bara adderar lite grönsaker så blir det så mycket färggladare och bättre måltid. Det behöver inte vara svårt, vi kokar ju pastan varför inte då sätta på en till gryta med vatten och hålla i lite frysta grönsaker. Tar ingen extra tid alls.

Jag älskar ju grönsaker men fastnar ofta i att det alltid blir samma och det gör inget iimg_7779 och för sig men kul med variation och det finns ju så många olika att hitta och utforska. Igår förberedde jag en stor sallad som jag har för hela arbetsveckan, den tog inte lång tid att göra och nu behöver jag bara fylla upp mina matlådor med den. Jag kan ju absolut inte skylla på att jag inte hinner fixa grönsaker nu, för de är ju redan klara.

I min sallad har jag

  • En påse med blandade bladsorter
  •  Grönkål
  •  Rödkål
  • Rödisor

En smaskig färgglad sallad, med mycket näring.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: