Att göra en förändring i kosten

I mitt förra inlägg pratade jag om livsstilsförändring, om att man måste bestämma sig och att det är bra att göra en plan för att lyckas.

Idag tänkte jag ge lite tips om kosten, små tips för att göra en förändring med kosten vilket ofta hänger ihop med att man vill göra en förändring.

Jag gillar inte att förbjuda olika livsmedel men ibland kan man behöva vara lite hård mot sig själv och under en kortare period undvika ett visst livsmedel.

Mina tips kommer här

  1. Ta bara en portion, undviken den där portionen som man ofta tar för att det är gott.
  2.  Ät långsamt, genom att äta långsamt ökar chanserna att du kan känna alla smaker du har på tallriken och du hinner känna dig nöjd utan den där extra portionen.
  3.  Fyll halva tallriken med grönsaker. ContentDefault
  4.  Tänk tallriksmodellen när du lägger upp maten.
  5.  Jag brukar råda människor att inte dricka sina kalorier utan att man lägger kalorierna på bra mat. Men vill man ändå dricka någon läsk eller saft, så välj zero-läsk.
  6.  Undvik att äta när du känner dig stressad, ofta när stress eller en rastlöshets känsla kommer blir många sugna på att äta något. Avled detta genom att göra något annat ex en promenad eller borsta tänderna.
  7.  Hitta ett ätmönster som passar dig, för en del passar det bäst med 3 mål mat om dagen och för andra fungerar det bäst med 6 mål mat.

Detta är lite av mina tankar. Det viktiga är inte att se vad som fungerar för andra utan hitta ett förhållningssätt kring mat som fungerar för dig!

Och kom ihåg! Inget är förbjudet men man behöver inte äta allt alltid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: