Livsstilsförändring

Att göra en förändring i livet, en förändring som man vill ska vara hållbar tar tid. Det är viktigt att man ger sig själv den där tiden och inte har för bråttom, då missar man kanske viktiga komponenter för att lyckas. Tänk dig att du har levt på ett sätt hela livet, det är inte något som du bara kan ändra på bara så där. Jo men vissa kanske kan tycka sig klara det och vissa kan självklart lyckas kanske men någonstans krävs det att man är närvarande i processen och går in i den med öppna ögon för att identifiera fallgropar.
Om jag har med mig från barnsben att det normala är att man alltid tar två portioner mat, för mig blir det någonstans det normala och att ändra det kan ju tyckas vara att bara ta en portion men det är inte alltid så lätt. Vissa mönster och vanor är så djupt satta i oss.
Med denna inledande text vill jag lyfta att det är så mycket mer än att bara börja äta bra och börja träna. För en del kan det fungera men för en del krävs det att man ser just din situation och anpassar efter just dig.
För att punkta upp några viktiga saker som jag ser i att göra en förändring.
Bestäm dig.
Första steget för att du ska kunna förändra är att du bestämmer dig, har du inte bestämt dig och tvekar om du vill eller inte så minskar chansen för dig att lyckas. För många kan det vara bra att ta hjälp för att lyckas, det kan ibland kännas som en djungel i allt som sägs om hur man ska göra.
Se över ditt liv
Vill jag börja träna, finns tiden? Behöver jag dra ner på något annat för att hinna med träning, vilken sorts träning gillar jag. Är det gym, utomhus, hemmaträning, simning eller gruppass? Har du redan en vardag fullsatt med sysslor är det då bra att trycka in ännu en sak även om det kan vara bra?
Hur ser mitt liv ut med stress, behöver jag göra förändringar för att minska en eventuell stress.
Med kosten vad är jag villig att förändra? Hur ser mitt ätmönster ut just nu? Kan jag se något mönster som gör att jag äter på ett visst sätt?
Hur ser det ut med sömnen, sover jag tillräckligt och är sömnkvalitén god?

Många frågor men ack så viktiga. Jag var på en föreläsning med Mårten Nylen där han talade om balansbordet, där benen symboliserade kost, träning, stress och sömn. Bordet kan fortfarande stå om man kappar ett av benen men om man kappar två så kommer troligen bordet välta. Vi liknar detta med oss människor och vikten av att se alla delar.

Detta är delar som vi kommer att beröra i min kurs ”Livsstilsförändring”, Det finns fortfarande platser kvar med start på måndag. livsstilsförändring

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: