Att ge mig själv tid till träning

 

Jag har som jag tidigare nämnt tre barn och de i sin tur har en rad olika aktiviteter, så ibland känns det som man bedriver någon slags av taxiverksamIMG_7042het 🙂

Ne men så farligt är det inte och jag vill ge mina barn chansen att få prova på olika saker. Så just nu skjutsar vi fram och tillbaka till innebandy, drill, orkester, kör, crossfit, simning och alla dessa olika tider man ska hålla koll på, det gäller att administratören i familjen AB planerar rätt så att logistiken fungerar. Men man ska också komma ihåg att vi valt att ge denna möjligheten till barnen. Vi har fått sätta lite stopp för tid till läxläsning måste finnas men annars så länge det funkar och alla får ungefär lika mycket så kör vi på.

Men då kommer vi till den där biten med att ge oss föräldrar det vi behöver också, för nog att det kan ge tillfredsställelse i och med att barnen blir nöjda men vi måste ju också få tid till träning. Jag tänker lite på som när man sitter på ett flygplan och de går igenom säkerhetsrutinerna och vikten av att sätta på sin egna syrgasmask innan man hjälper någon annan.  Ungefär så viktig är träningen för mig, jag bygger upp min kropp och rustar den för framtiden och kroppen mår bra men det är inte bara vad träningen ger mig fysiskt utan också psykiskt. Att träna ger mitt huvud avkoppling och jag kan släppa tankarna på allt för en stund för att sedan ha ork och energi för ta mig an allt som väntar.

Så träningen är en viktig del men jag har också brottats en hel del med ett dåligt samvete när jag tränar, ska jag verkligen ge mig själv den tiden. Borde jag inte vara hemma med barnen eller fixa hemma men ne jag har kommit till insikt att om jag ska ge familjen de bästa förutsättningarna för att må bra så krävs det att jag mår bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: